Zoals u al weet, zal u geen Covid-19 vaccinaties doen in uw eigen praktijk. Uw patiënten zullen verwezen worden naar één van de lokale vaccinatiecentra en dit volgens een vooraf vastgestelde prioriteit.

Als huisarts bestaat uw belangrijke taak erin een lijst aan te leggen en te versturen voor de patiënten die betrokken zijn bij de vaccinatiecampagne 1B. Het gaat hier over patiënten met comorbiditeit, jonger dan 45 en tussen de leeftijd van 45 en 64 jaar. Hier wordt voornamelijk gekeken naar chronische patiënten met risicofactoren als diabetes, obesitas, hypertensie, cardiovasculaire en longaandoeningen.

Ondertussen hebben wij de verschillende analyses en tools ontwikkeld zodat u met enkele klikken uw risicopatiënten kunt terugvinden. De analyses zullen rekening houden met de criteria die vastgelegd werden door de Hoge Gezondheidsraad.

Een nieuwe versie 9.2.1.3141 is momenteel beschikbaar via LiveUpdate. De bijhorende handleiding kunt u hier vinden.

Deze tools zullen u in staat stellen om, enerzijds de dossiers van uw risicopatiënten correct te coderen(indien nog niet het geval zou zijn) en anderzijds lijsten met deze risicopatiënten aan te maken. Het versturen van deze lijsten zal pas mogelijk zijn vanaf maart. We houden u uiteraard verder op de hoogte.