In de huidige digitale wereld is effectief beheer van gezondheidsgegevens cruciaal. HealthConnect biedt een innovatieve oplossing met zijn eForms, geïntegreerd zowel in de HealthOne-software als in de nieuwe webtoepassing HealthOne NOVA. Deze eForms bieden een vereenvoudigde methode voor de elektronische uitwisseling van gestructureerde gegevens tussen gezondheidswerkers, patiënten en soms derden.

De voordelen van eForms:

1. Voor de artsen (Verzenders)
Integratie met EPD’s: De eForms zijn geïntegreerd in alle geautoriseerde elektronische patiëntendossiers (EPD) in België, wat automatische ophaling van patiëntgegevens mogelijk maakt.
Tijdsbesparing en Betrouwbaarheid: Vermindering van het risico op vergeten en invoerfouten dankzij een vertrouwde werkomgeving en benadrukking van belangrijke gegevens.

2. Voor de ontvangers (Laboratoria, ziekenhuizen, enz.)
Personalisatie en Gegevenskwaliteit: Mogelijkheid om de inhoud en lay-out van de formulieren te definiëren, waarbij de kwaliteit en relevantie van de ontvangen gegevens wordt gewaarborgd.

3. Voor de patiënten
Veiligheid en Toegankelijkheid: Patiëntgegevens zijn beveiligd en toegankelijk, wat hun centrale rol in het beheer van hun gezondheid versterkt.

Efficiëntie en veiligheid met eForms:
eForms garanderen een hoogwaardige datatransmissie, zonder risico op invoerfouten, gebrek aan informatie of verlies van documenten. De beveiliging en traceerbaarheid van uitwisselingen zijn absolute prioriteiten.

Catalogus van beschikbare eForms:
HealthConnect biedt een breed scala aan eForms voor verschillende medische behoeften, inclusief aanvragen voor medische beeldvorming, laboratoriumrapporten, verwijsbrieven en zelfs specifieke formulieren gerelateerd aan COVID-19.

Conclusie:
De innovatie van HealthConnect met eForms, met name in het kader van HealthOne NOVA, markeert een belangrijke vooruitgang in het digitale beheer van gezondheidsgegevens. Deze technologie zorgt niet alleen voor tijdsbesparing en een betere kwaliteit van gegevens voor gezondheidswerkers, maar plaatst ook de patiënt in het hart van het zorgproces.


Ontdek hoe de eForms van HealthConnect uw medische praktijk kunnen transformeren.
HealthOne en andere gezondheidssoftware-ontwikkelaars concentreren zich actief op de ontwikkeling van eForms voor gestandaardiseerde toepassingen zoals verwijsbrieven en aanvragen voor bloedtesten bij laboratoria. Dit initiatief is gericht op het bevorderen van standaardisatie in de gezondheidssector. In plaats van te vertrouwen op vaak beperkte eigen links in .exe-formaten, is het doel om meer toegankelijke en universele oplossingen te creëren, wat zorgt voor betere compatibiliteit en efficiëntie in de verwerking en uitwisseling van gezondheidsinformatie. Dit illustreert de voortdurende inzet van HealthOne en zijn partners om digitale communicatie in de gezondheidssector te verbeteren en te vereenvoudigen.
Bezoek HealthConnect voor meer informatie https://www.healthconnect.be/eforms