In de steeds veranderende wereld van de gezondheidszorg is het migreren van gegevens naar moderne systemen noodzakelijk geworden. Als we het hebben over migreren naar cloud-gebaseerde software, is het essentieel om de onderliggende technologie te begrijpen, omdat deze een sleutelrol speelt in het succes van deze overgang. In dit artikel onderzoeken we waarom de combinatie van HL7 FHIR als gegevensformaat, Cegedim Cloud als hostingplatform, Couchbase als NoSQL database en een front-end interface op basis van React, TypeScript en HTML5 een winnende benadering is voor het moderniseren van gezondheidszorgsystemen.

1. Een ultra-intuïtieve front-end interface, gebaseerd op React, TypeScript en HTML5.

De gebruikersinterface is de brug tussen zorgprofessionals en de gegevens. Door moderne technologieën zoals React, TypeScript en HTML5 te gebruiken voor je front-end interface, profiteer je van een rijke, interactieve gebruikerservaring. React maakt het mogelijk om dynamische interfaces te maken, TypeScript garandeert codebeveiliging en HTML5 zorgt voor compatibiliteit met moderne browsers. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke interface voor artsen en verpleegkundigen, die gemakkelijk toegang biedt tot vitale patiëntgegevens.

2. HL7 FHIR als gegevensformaat

HL7 FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) is de de facto standaard geworden voor gegevensbeheer in de gezondheidszorg. De lichte, flexibele aanpak vergemakkelijkt de gegevensinteroperabiliteit tussen verschillende gezondheidszorgsystemen. Bij de migratie naar cloud-gebaseerde software zorgt het gebruik van FHIR ervoor dat patiëntgegevens correct gestructureerd zijn en klaar om te worden uitgewisseld met andere zorgapplicaties. Dit zorgt voor een soepele overgang met behoud van de kwaliteit van medische gegevens.

3. Cegedim Cloud als hostingplatform

De keuze van het hostingplatform is cruciaal bij de migratie naar de cloud. Cegedim Cloud staat bekend om zijn betrouwbaarheid en beveiliging, die essentieel zijn bij de opslag van gevoelige gegevens uit de gezondheidszorg. Door uw systeem op Cegedim Cloud te hosten, kunt u optimale prestaties, hoge redundantie en efficiënt resourcebeheer verwachten. Daarnaast biedt dit platform robuuste compliance-oplossingen om te voldoen aan strenge medische veiligheidsnormen. Cegedim Cloud heeft een Information Security Management System geïmplementeerd dat is gecertificeerd voor ISO 27001, ISO 27017, ISO 27018 en HDS (Healthcare Data Hosting).

4. Couchbase als NoSQL Database

Couchbase, als NoSQL databasebeheersysteem, biedt aanzienlijke schaalbaarheid en flexibiliteit voor het opslaan en ophalen van gegevens. In de context van de gezondheidszorg, waar gegevensvolumes enorm zijn en voortdurend veranderen, garandeert Couchbase hoge prestaties en horizontale schaalbaarheid. Het is bijzonder geschikt voor het opslaan van complexe gestructureerde medische gegevens, terwijl het snel terugvinden vergemakkelijkt.

Conclusie

De migratie naar cloudsoftware op basis van de HL7 FHIR-technologiestack, gehost op Cegedim Cloud, met Couchbase als NoSQL-database en een front-end interface op basis van React, TypeScript en HTML5, vormt een robuuste aanpak voor de modernisering van gezondheidszorgsystemen. Deze combinatie garandeert gegevensinteroperabiliteit, veilig en schaalbaar beheer van medische gegevens en een intuïtieve gebruikersinterface voor professionals in de gezondheidszorg.

Het is belangrijk om op te merken dat onze meest recente oplossing, HealthOne NOVA, ontwikkeld is in samenwerking met Cegedim, ons moederbedrijf. Deze strategische samenwerking versterkt de kwaliteit en robuustheid van ons aanbod: HealthOne NOVA profiteert van de expertise van Cegedim en zijn 50-jarige inzet voor technologische innovatie ten dienste van zorgprofessionals en patiënten.  De combinatie van moderne technologie, de expertise van Cegedim en een weloverwogen migratie brengt u op het pad naar uitmuntendheid in de gezondheidszorg, met behoud van de continuïteit van de zorg en de veiligheid van de gegevens van uw patiënten.

Door te vertrouwen op HealthOne NOVA bent u beter voorbereid op de uitdagingen en veranderingen in uw dagelijks leven, terwijl u uw patiënten zorg van hoge kwaliteit biedt.  Voor onze klanten betekent dit dat de migratie naar HealthOne NOVA (die vandaag geleidelijk begint en in 2024 zal versnellen) ervoor zal zorgen dat hun dagelijks leven wordt getransformeerd en vereenvoudigd.

Belangrijke punten om te onthouden:

  • HL7 FHIR is essentieel voor de interoperabiliteit van gezondheidsgegevens.
  • Cegedim, ons moederbedrijf, werkt samen aan de ontwikkeling van HealthOne NOVA.
  • HealthOne NOVA is een geavanceerde oplossing
  • Een weloverwogen migratie van HealthOne naar HealthOne Nova zal u op weg helpen naar uitmuntendheid.

Klik hier voor meer informatie over HealthOne en Cegedim