Ons hart gezond houden, dat willen we natuurlijk allemaal. Vooral wanneer een van de belangrijkste organen van ons lichaam op Valentijnsdag nog sneller gaat kloppen! Enkele tips kunnen je alvast een eindje op weg helpen. En wees niet bang, je hoeft heus niet 4 maal per week naar de gym. Met een paar eenvoudige routines heb je een belangrijke troef in handen voor een lang en gelukkig leven.

Gezond eten en voldoende bewegen, eigenlijk weet iedereen het wel. In tijden van stress, drukte en meer thuiswerken is dit echter niet altijd vanzelfsprekend. Daarom enkele tips.  Zorg dat er genoeg gezonde snacks voor tussendoor voorhanden zijn. Zoals de bekende twee stuks fruit per dag of een handvol tomaatjes of ongezouten noten. Een uitgebalanceerd ontbijt zal bovendien zorgen voor een goede start van de dag. Uw valentijnsdate in het weekend verrassen met een ontbijt op bed, daar krijgt u vast geen spijt van!

Thuiswerken, de nieuwe trend

Mensen die vaak thuiswerken en daardoor veel zitten kunnen het best een fijne, ontspannende en comfortabele werkplek inrichten. Een ontspannen geest, een relaxed lichaam en een gezond hart gaan namelijk hand in hand. Ook af en toe een actieve pauze inlassen en een frisse neus tijdens de lunchpauze doet het hart van de werkende mens goed. En heb je moeite om werk en privé te scheiden? Probeer dan eens in een ontspannen outfit via YouTube wat mindfullness of yoga te beoefenen. Gewoon thuis, als dan niet samen met uw valentijnsdate.

Samen een gezonde levensstijl

Delen jij en je valentijn gewoonten die eigenlijk niet zo gezond zijn? Probeer dan bijvoorbeeld samen te stoppen met roken of af en toe eens romantisch in het bos te gaan wandelen. Ook elkaar onverwacht gezonde maaltijden met weinig verzadigde vetten en zout voorschotelen kan op meerdere fronten wonderen doen. Niet alleen voor je relatie, maar ook voor je bloeddruk, cholesterolgehalte, bloedsuiker en lichaamsgewicht. Allemaal factoren die van invloed zijn op de gezondheid en conditie van je hart en dat van je partner.

Meer informatie over een gezond hart is te vinden op de website van Belgian Heart Foundation: belgianheartfoundation.be